Wodę z masłem, cukrem i solą zagotować, dodać mąkę i energicznie mieszając gotować jeszcze minutę. Masę wystudzić.
Przygotuj z nami słynne hiszpańskie churrosy w akompaniamencie sosu z białej czekolady oraz cynamonowej posypki. Teraz możesz przyrządzić je samodzielnie! Wypróbuj naszego pewnego przepisu!
Składniki:
Dodatkowo:
Sos z białej czekolady:
Wodę z masłem, cukrem i solą zagotować, dodać mąkę i energicznie mieszając gotować jeszcze minutę. Masę wystudzić.
Do wystudzonej masy wbijać kolejno jajka cały czas miksując. Masę przełożyć do worka cukierniczego z małą tylką o kształcie gwiazdki.
W garnku rozgrzać olej (powinno go być tyle, aby churrosy swobodnie w nim pływały). Ciasto wyciskać z worka na rozgrzany tłuszcz, tworząc paski o długości ok. 10 cm.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Na talerzu wymieszać cukier z cynamonem i jeszcze gorące churrosy obtoczyć w cukrze.
Czekoladę z olejem kokosowym roztopić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Churrosy podawać z sosem z białej czekolady.