Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć czosnek i cebulę, aż się zeszkli.
Prosty, domowy obiad, który jest tak uniwersalny, a zarazem pyszny, że na pewno każdemu przypadanie do gustu. Delikatne mięso w sosie pomidorowym o lekko pikantnym i słodkawym posmaku to świetny posiłek dla całej rodziny.

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć czosnek i cebulę, aż się zeszkli.

Mięso pokroić na plastry, każdy rozbić tłuczkiem do mięsa. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i paprykami w proszku. Podsmażyć na patelni na złoty kolor.

Na patelnię dodać pomidory w puszce i cukier trzcinowy, całość gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Danie posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą gryczaną, ziemniakami lub ryżem.