Batoniki A’la Kinder Country

Batoniki A’la Kinder Country

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Karnawał

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 300 g dobrej jakości białej czekolady
  • 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany  
  • 50 ml śmietanki 30%  
  • Ok. 60 g ekspandowanego orkiszu lub płatków kangus  
  • 200 g czekolady deserowej  
  • 1 łyżka cukru pudru

PRZYGOTOWANIE

1.

Śmietankę podgrzać, ale nie gotować.

2.

Rozpuścić w niej pokruszoną, białą czekoladę, a kiedy się połączą wymieszać z kwaśną śmietaną.

3.

Dodać orkisz i wymieszać. Masę przełożyć do formy z papierem o wymiarach 15 x 20 cm i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. 

4.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem cukru pudru.

5.

Zmrożoną masę pokroić na mniejsze kawałki jak batony i obtoczyć w rozpuszczonej czekoladzie.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się