Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną masę (cukier nie musi się rozpuścić).
Wilgotne w środku, nafaszerowane najlepszymi polskimi truskawkami, rozpływające się w ustach, znikające w oka mgnieniu, ujmująco słodkie i owocowe, a to tylko kilka epitetów o naszych babeczkach. Skusisz się?
Składniki na ciasto (w temperaturze pokojowej, ok. 8-10 szt.):
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną masę (cukier nie musi się rozpuścić).
Następnie dodać jajka i zmiksować tylko do połączenia się składników. Dodać mleko oraz ekstrakt z wanilii, a także przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i dodać pokrojone drobno truskawki. Połączyć całość za pomocą łyżki.
10-11 papilotek wyłożyć do blaszki na babeczki i wypełnić je ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika góra dół 180° na ok. 25 min. Piec do suchego patyczka.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się