Arbuzowa lemoniada a’la smoothie

Arbuzowa lemoniada a’la smoothie

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Dzień Dziecka, Desery owocowe

Arbuz to jeden z najwspanialszych wynalazków natury do obrony przed letnimi upałami. W ponad 90% składa się z wody co sprawia, że doskonale gasi pragnienie, a w połączeniu z pysznymi malinami i orzeźwiającym sokiem z cytryny tworzy napój, który umili Wam wygrzewanie się w wakacyjnym słońcu.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na ok. 1l napoju:

  • 80g cukru białego drobnego Cukier Królewski w opakowaniu z nakrętką
  • 1kg arbuza
  • 250g malin
  • 250ml wody gazowanej
  • 100ml soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE

Krok  1
1.

Arbuza kroimy na małe kawałki, oczyszczamy z pestek, sok wyciśnięty z cytryn przecedzamy. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i dokładnie miksujemy.

Krok  2
2.

Gotowy smoothie przelewamy przez sito, by pozbyć się drobnych pestek z malin i ewentualnych fragmentów miąższu. Napój najlepiej smakuje schłodzony (po dłuższym leżakowaniu w lodówce trzeba go wstrząsnąć lub rozmieszać)

Instagram

@cukierkrolewski