Powrót do listy

Preparation time:

up to 45 minutes

Difficulty:

easy

Tagi:

picnic dinner party Powdered sugar Egg Flour Butter Birthday Sweet

Blogger recommendation

Bezglutenowe koszyczki z kremem kokosowym i malinami

Niezwykle kruche ciasto z dodatkiem mąki kokosowej, puszysty, słodki, kokosowy krem, a na wierzchu świeże, soczyście czerwone maliny, oprószone cukrem pudrem - idealny deser na długie, wakacyjne dni. Wygląda bardzo efektowanie, ale wbrew pozorom nie jest ani trudny, ani też czasochłonny w przygotowaniu. Zresztą przekonajcie się sami!

Preparation time:

up to 45 minutes

Difficulty:

easy

filter by tags :

picnic dinner party Powdered sugar Egg Flour Butter Birthday Sweet

Ingredients

  • około 400 g malin
  • 100 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 200 g masła
  • 200 ml śmietany kremówki 30%
  • 150 g mąki kokosowej
  • 150 g mąki ryżowej
  • 100 g serka mascarpone
  • około 50 g wiórków kokosowych
  • 1 całe jajko
  • 1 żółtko

Dodatkowo:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • do dekoracji cukier puder w młynku Cukier Królewski

Preparation

Ingredients

  • około 400 g malin
  • 100 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 200 g masła
  • 200 ml śmietany kremówki 30%
  • 150 g mąki kokosowej
  • 150 g mąki ryżowej
  • 100 g serka mascarpone
  • około 50 g wiórków kokosowych
  • 1 całe jajko
  • 1 żółtko

Dodatkowo:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • do dekoracji cukier puder w młynku Cukier Królewski

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Drożdżówki z rabarbarem i truskawkami

Warstwowe ciasto bez pieczenia

Jeżynowe serniczki z mascarpone

Wegański mazurek