Rustykalne mini tarty z rabarbarem

Rustykalne mini tarty z rabarbarem

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Desery owocowe

I wtedy wchodzi on… cały na różowo i urzeka wszystkich swoich smakiem. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na rabarbar koniecznie wypróbuje przepis na tarty i zachwyć domowników!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 150 g zimnego masła
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • szczypta soli
  • cukier z wanilia/ekstrakt waniliowy

Nadzienie:

  • 300 g rabarbaru
  • 100 g truskawek
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Opcjonalnie:

  • 3 łyżki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE

1.

Mąkę, masło, śmietanę, 3 łyżki cukru, sól, ekstrakt mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2.

Gotowe ciasto odkładamy na ok 30 min do lodówki.

3.

Owoce kroimy, dodajemy do nich 2 łyżki cukru, mąkę ziemniaczana i mieszamy, odstawiamy.

Krok  4
4.

Ciasto cieniutko wałkujemy, wykrawamy z niego małe krążki, wykładamy na środek owoce, zagniatamy brzegi do środka, wierzch obsypujemy płatkami migdałów, wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na ok. 30 min.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się