Deser piernikowy z frużeliną żurawinową 

Deser piernikowy z frużeliną żurawinową 

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Boże Narodzenie, Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

  • resztki świątecznego piernika lub pierniczków 
  • 4 łyżki śmietany kremówki 30 
  • 3 łyżeczki cukru pudru Królewski 
  • małe opakowanie serka mascarpone 
  • kilka łyżek frużeliny żurawinowej lub ulubionego, kwaskowatego dżemu  

PRZYGOTOWANIE

1.

Na dno salaterek deserowych / kieliszków pokruszyć piernik lub pierniczki.
Śmietankę ubić z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem Królewski. Tak przygotowaną masę wyłożyć do salaterek – w ramach drugiej warstwy deseru. Na wierzch wyłożyć kilka łyżeczek frużeliny lub ulubionego dżemu.

Smacznego!

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się