Jajka ubić na puszystą masę wraz z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie, cienką stróżką wlać olej cały czas miksując. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować do połączenia.
Dziecinnie prosty i szybki, a jaki… efektowny! W tym wyjątkowym dniu postaw na pewne i uwielbiane smaki. Wykorzystaj przetworzy z ubiegłego lata i zaskocz mamę przepięknym kwiatowym tortem!
Ciasto:
Krem:
Jajka ubić na puszystą masę wraz z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie, cienką stróżką wlać olej cały czas miksując. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować do połączenia.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy ok. 20-22 cm i włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 35-40 min. Piec do suchego patyczka.
Schłodzoną śmietankę i mascarpone ubić na puszystą masę.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i wystudzoną dodać do wcześniej ubitej masy. Mieszać szpatułką do połączenia.
Ciasto przekroić na 3 części i przełożyć kremem. Na jedną warstwę wyłożyć dżem truskawkowy. Ozdobić jadalnymi kwiatami.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się