Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, schłodzić je przez 30 minut w lodówce. Rozwałkować, wyłożyć na blaszce z papierem do pieczenia (dno i boki), nakłuć widelcem w kilku miejscach.
Przepis na udany dzień? Przygotuj ciasto kruche z jagodami i kremem, posypane kokosem! Rozkoszuj się nim z najbliższymi.
Ciasto kruche:
Warstwa jagodowa:
Warstwa budyniowa:
Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, schłodzić je przez 30 minut w lodówce. Rozwałkować, wyłożyć na blaszce z papierem do pieczenia (dno i boki), nakłuć widelcem w kilku miejscach.
Jagody wymieszać z cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną, wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 30 minut (na złoty kolor). Ostudzić.
Na mleku ugotować budyń z cukrem pudrem. Ostudzić. Dodać mascarpone, wymieszać (najłatwiej użyć w tym celu blendera). Krem budyniowy wyłożyć na ostudzone jagodowe ciasto. Wierzch posypać płatkami kokosa.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się