Muffiny jogurtowe z jabłkami

Muffiny jogurtowe z jabłkami

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe

Macie ochotę na prosty i aromatyczny deser? Zobaczcie nasz przepis na pyszne muffiny jogurtowe z jabłkami!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki (na około 12 sztuk):

  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • 150 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 100 g masła roztopionego
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 jabłka
  • Orzechy pekan na wierzch
  • Cukier puder Cukier Królewski do posypania wierzchu

PRZYGOTOWANIE

1.

Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
Mąkę przesiać, dodać cukier, orzechy, proszek do pieczenia i sodę, wymieszać.

2.

W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt i masło. Przelać zawartość do miski z mąką, wymieszać. Dodać jabłka, wymieszać. Nałożyć ciasto do papilotek na muffiny. Na wierzch wetknąć kilka orzechów pekan. Piec w temp. 180C przez około 40 minut (na złoty kolor). Ostudzić, posypać cukrem pudrem.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!