Czekoladę rozpuścić w rondelku z masłem. W tym czasie jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
Ciemniejące banany stanowią świetną bazę do wypieków! Znudził Ci się już chlebek bananowy? Sprawdź przepis na banana split i wykorzystaj zalegające na blacie owoce!
Spód:
Masa:
Polewa:
Czekoladę rozpuścić w rondelku z masłem. W tym czasie jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
Do masy dodać przestudzoną czekoladę cienką strużką. Następnie dodać przesianą mąkę i włożyć do piekarnika na 180 stopni na ok. 35 min.
Mascarpone ubić z śmietanką na puszystą masę, dodać cukier puder i całość wymieszać.
Na wystudzony spód wyłożyć masę oraz banany przekrojone wzdłuż.
W rondelku rozpuścić czekoladę wraz ze śmietanką 30% i lekko przestudzoną polać po wierzchu ciasta.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się