Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki foremki na tartę. Nakłuć w kilku miejscach widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiec przez 10 minut.
Wytrawne połączenie z wyrazistym serem blue i skarmelizowanymi gruszkami. Całość zamknięta w otoczce z kruchego, orzechowego ciasta. Spróbuj!
Ciasto:
Nadzienie:
Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki foremki na tartę. Nakłuć w kilku miejscach widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiec przez 10 minut.
Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać (oprócz sera).
Gruszki pokroić w cienkie plasterki. Na podpieczony spód tarty wylać nadzienie, pokruszyć ser. Na wierzchu ułożyć plastry gruszek. Posypać cukrem. Całość wstawić ponownie do piekarnika i piec około 35 minut.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się