Masło roztopić i odstawić do wystygnięcia. Jajka zmiksować (ok. 5 min) z Cukrem Królewskim na jasną i puszystą masę.
Polewa:
Do ozdoby:
Masło roztopić i odstawić do wystygnięcia. Jajka zmiksować (ok. 5 min) z Cukrem Królewskim na jasną i puszystą masę.
Do miseczki wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, a także dodać przestygnięte masło, serek mascarpone, sok z wyciśniętej pomarańczy oraz skórkę z pomarańczy startą na tarce. (Ważne, by wcześniej sparzyć owoc.) Całość wymieszać delikatnie za pomocą łyżki, ale tylko do powstania jednolitej masy.
Foremkę na ciasto natłuścić masłem i lekko oprószyć mąką. Ciasto piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170 stopni (góra-dół) – ciasto ma być ładnie rumiane i tylko lekko wyrośnięte.
Gdy ciasto wystygnie, przygotować masę czekoladową. Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, następnie polać polewą ciasto, na polewie położyć czekoladowe jajeczka i posypać całość płatkami suszonych kwiatów.
Smacznego!