Rozgrzać piekarnik do 170°C (grzanie góra–dół).
Wyłożyć formę 25 × 25 cm papierem do pieczenia, zakrywając spód i boki.
Wymieszać mąkę, kakao, sól i zmieloną kawę, następnie przesiać i odstawić.
Ubić jajka z cukrem na jasną, puszystą masę.
Rozpuścić masło w rondelku, zdjąć z ognia, dodać roztopioną na kąpieli wodnej czekoladę i mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Wlać masę czekoladową do ubitych jajek i delikatnie wymieszać szpatułką.
Dodać przesiane suche składniki i ponownie delikatnie wymieszać do połączenia.
Wylać połowę ciasta do przygotowanej formy.
Ułożyć na wierzchu biszkopty savoiardi nasączone mocnym espresso z odrobiną mleka.
Zalać pozostałą częścią ciasta i wyrównać wierzch.
Piec przez około 25 minut, aż brownie będzie lekko ścięte na wierzchu, ale miękkie w środku.
Ostudzić całkowicie.






