Spód: Składniki zagnieć ręcznie lub malakserem do powstania jednolitej kruszonki. Wysyp na spód tortownicy. Wyrównaj. Podpiecz przed 7 minut. Po lekkim wystudzeniu owiń formę folią aluminiową.
Spód
Masa serowa
Spód: Składniki zagnieć ręcznie lub malakserem do powstania jednolitej kruszonki. Wysyp na spód tortownicy. Wyrównaj. Podpiecz przed 7 minut. Po lekkim wystudzeniu owiń formę folią aluminiową.
Masa serowa: Oba sery zmiksuj z drobnym cukrem. Dodaj jajka i żółto. Zmiksuj. Dodaj mleko. Zmiksuj. Dodaj kakao. Zmiksuj. Dodaj rozpuszczoną czekoladę w dwóch partiach. Miksuj tylko do połączenia.
Masę przelej na podpieczony spód i piecz w kąpieli wodnej przez ok. 60 minut.
Upieczony sernik pozostaw przez godzinę w uchylonym piekarniku. Później wystudź w temperaturze pokojowej i schłódź przez min. 6 godzin w lodówce. Schłodzony sernik polej frużeliną.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się