Tarte jabłka do szarlotki

Tarte jabłka do szarlotki

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 3 łyżki cukru drobnego Cukier Królewski

PRZYGOTOWANIE

1.

Jabłka obrać, przekroić na pół i pozbawić gniazd nasiennych.

2.

Zetrzeć na grubych oczkach do miski. Wymieszać z cukrem drobnym Cukier Królewski.

3.

Przełożyć do słoiczków i dobrze zakręcić.

4.

Garnek wyłożyć ściereczką, ułożyć słoiki (nie mogą się stykać) i zalać je do połowy wodą.

5.

Gotować przez 20 min. Słoiki ostrożnie wyjąć z garnka na ręcznik. Odwrócić do góry dnem, a następnie przykryć ręcznikiem. Odstawić do całkowitego przestudzenia.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski