Masło pokrój na mniejsze kawałki, dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Następnie owiń je folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Czy można połączyć dwa ulubiona ciasta w jedno? Pewnie! Tarta sernikowa okraszona letnimi owocami to punkt obowiązkowy podczas wakacyjnych spotkań ze znajomymi.
Spód:
Nadzienie:
Dodatkowo:
Masło pokrój na mniejsze kawałki, dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Następnie owiń je folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę o średnicy 27 cm. Wstaw do lodówki na ok. 20-30 minut.
W międzyczasie przygotuj nadzienie: twaróg wymieszaj z pozostałymi składnikami (możesz to zrobić za pomocą miksera lub rózgi).
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Schłodzony spód nakłuj widelcem i wyłóż na niego masę. Na wierzchu poukładaj pokrojone morele i borówki.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 25-35 minut (masa powinna być ścięta, ale nie przypieczona). Na ostatnie 5-10 minut pieczenia polecam włączyć samą dolną grzałkę.
Wystudź i skosztuj! Doskonale smakuje lekko przestudzona jak i schłodzona kilka godzin w lodówce.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się