SPÓD: Masło rozpuścić z czekoladą, wystudzić, wymieszać z ciasteczkami i wylepić formę. Schłodzić około godziny.
Warstwa pistacjowa:
80 g masła
200 g ciasta kataifi
250 g kremu pistacjowego
50 g białej czekolady
Polewa:
80 g masła
60 g cukru pudru Królewskiego
2 łyżki kakao
Krem czekoladowy:
150 g zimnego mascarpone
50 g schłodzonego kremu czekoladowego
30 g pistacji
SPÓD: Masło rozpuścić z czekoladą, wystudzić, wymieszać z ciasteczkami i wylepić formę. Schłodzić około godziny.
Warstwa pistacjowa: Masło do warstwy pistacjowej rozpuścić na patelni. Ciasto kataifi pokroić i usmażyć na maśle na złoty kolor -powinno być chrupiące. Czekoladę rozpuścić w kąpieli. Ciasto wymieszać z wystudzoną czekoladą i kremem, a następnie wypełnić masą formę do tarty – schłodzić.
POLEWA: Masło rozpuścić i połączyć z Cukrem Pudrem Królewskim. Dodać kakao i wylać na tartę – schłodzić.
KREM CZEKOLADOWY: krem zmiksować na sztywno z mascarpone. Wyłożyć na tartę za pomocą rękawa cukierniczego. Posypać posiekanymi pistacjami.