Serduszka z konfiturą malinową

Serduszka z konfiturą malinową

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Walentynki, Karnawał

Ciasteczka serduszka to doskonały pomysł na Walentynki. Zrób ten przepyszny deser swojej drugiej połówce.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki (na ok. 13 szt.): 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 
  • 6,5 łyżeczki konfitury malinowej (ok. 100 g) 
  • 1 białko 

 

Dodatkowo: 

  • Cukier Królewski 

PRZYGOTOWANIE

1.

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.

2.

Z ciasta francuskiego za pomocą foremki wytnij serduszka.

3.

Połowę z nich posmaruj na środku konfiturą malinową i przykryj pozostałymi serduszkami.

4.

Dociśnij brzegi ciasteczek palcami i widelcem.

5.

Nadziane serduszka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym białkiem. Posyp cukrem.

6.

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do zarumienienia (ok. 10 minut).

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!