Pudding mocno czekoladowy  

Pudding mocno czekoladowy  

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Dzień Dziecka, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki: 

  • ¾ szklanki cukru trzcinowego Królewski 
  • Pół szklanki kakao 
  • Pół tabliczki gorzkiej czekolady 
  • ¼ szklanki mąki kukurydzianej 
  • 4 szklanki pełnego mleka 
  • Łyżka masła 

Dodatki do deseru: 

  • sezonowe owoce,
  • listki mięty 
  • starta na tarce gorzka czekolada 

PRZYGOTOWANIE

1.

Masło rozpuścić i odstawić.

2.

Do garnka wsypać suche składniki: cukier Królewski, kakao, pokruszoną czekoladę, mąkę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mleko, gotować na średnim ogniu delikatnie mieszając. Gdy pudding zacznie gęstnieć, dodać roztopione masło i wymieszać. Gotowy deser przełożyć do miseczek i odstawić do przestygnięcia. Można schłodzić. Przed podaniem udekorować ulubionymi dodatkami.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się