Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

#KrólewskieiProste Na słodko Podwieczorek Dla dzieci Masło Urodziny Cukier puder

Blogerka poleca

Piszinger

Superszybki i obłędnie kakaowy deser do kawy i solo – piszinger. Sprawdź nasz przepis na kakaowego wafla i znajdź kilkanaście minut, żeby przywołać najmilsze wspomnienia z dzieciństwa.

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

#KrólewskieiProste Na słodko Podwieczorek Dla dzieci Masło Urodziny Cukier puder

Składniki

Składniki

  • wafle okrągłe lub kwadratowe
  • 1 kostka miękkiego masła
  • 400 g masy kajmakowej
  • 2 łyżki ciemnego kakao

Polewa

  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • opcjonalnie: orzeszki ziemne

Przygotowanie

1

krok

Masło ucieramy na puszystą masę. Po kilku minutach, kiedy masa jest lekka i zmieniła kolor na jasny dodajemy kajmak oraz kakao i ponownie miksujemy.

2

krok

Wafle smarujemy cienką warstwą masy i składamy na przemian – wafel-masa-wafel. Odstawiamy w chłodne miejsc i przykrywamy czymś twardym, żeby wafle nam się nie rozeszły.

3

krok

Masło do polewy rozpuszczamy na małym ogniu. Kiedy jest już płynne, dodajemy cukier puder oraz kakao i mieszamy, żeby nie powstały grudki. Studzimy.

4

krok

Tężejącą polewę wylewamy na wafle i dokładnie rozsmarowujemy na całej powierzchni. Opcjonalnie posypujemy drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi.

Składniki

Składniki

  • wafle okrągłe lub kwadratowe
  • 1 kostka miękkiego masła
  • 400 g masy kajmakowej
  • 2 łyżki ciemnego kakao

Polewa

  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • opcjonalnie: orzeszki ziemne

Smacznego !

Opublikowano 30.03.2021

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Zapiekane jabłka pod kruszonką

Knedle ze śliwkami

Naleśniki z twarożkiem i owocami

Babeczki marchewkowe