Masło ucieramy na puszystą masę. Po kilku minutach, kiedy masa jest lekka i zmieniła kolor na jasny dodajemy kajmak oraz kakao i ponownie miksujemy.
Superszybki i obłędnie kakaowy deser do kawy i solo – piszinger. Sprawdź nasz przepis na kakaowego wafla i znajdź kilkanaście minut, żeby przywołać najmilsze wspomnienia z dzieciństwa.
Składniki
Polewa
Masło ucieramy na puszystą masę. Po kilku minutach, kiedy masa jest lekka i zmieniła kolor na jasny dodajemy kajmak oraz kakao i ponownie miksujemy.
Wafle smarujemy cienką warstwą masy i składamy na przemian – wafel-masa-wafel. Odstawiamy w chłodne miejsc i przykrywamy czymś twardym, żeby wafle nam się nie rozeszły.
Masło do polewy rozpuszczamy na małym ogniu. Kiedy jest już płynne, dodajemy cukier puder oraz kakao i mieszamy, żeby nie powstały grudki. Studzimy.
Tężejącą polewę wylewamy na wafle i dokładnie rozsmarowujemy na całej powierzchni. Opcjonalnie posypujemy drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się