Pomidory, sok z cytryny, cukier, sos sojowy, sos rybny, posiekaną papryczkę chilli i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku umieścić w garnku, podgrzać, mieszając, aż pomidory się rozpadną.
Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie, które może okazać się wybawieniem, gdy szukamy pomysłu na coś pysznego, ale zarazem łatwego w przygotowaniu. Umieszczamy składniki w brytfance i pieczemy, a następnie cieszymy się słodko-słonym smakiem naszego wspaniałego obiadu.
Pomidory, sok z cytryny, cukier, sos sojowy, sos rybny, posiekaną papryczkę chilli i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku umieścić w garnku, podgrzać, mieszając, aż pomidory się rozpadną.
Mango pokroić w kostkę, paprykę w słupki, łososia w paski.
Na dno brytfanki wylać sos pomidorowy, ułożyć mango, paprykę i pędy bambusa, lekko wymieszać. Ułożyć kawałki łososia, doprawić solą. Całość piec w temp. 190°C przez około 35-40 minut. Przed podaniem posypać posiekaną dymką. Podawać z ryżem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się