W garnuszku zagotować wodę z cukrem, ½ łyżeczki soli, przyprawami i octem. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut.
W garnuszku zagotować wodę z cukrem, ½ łyżeczki soli, przyprawami i octem. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut.
W tym samym czasie kurki opłukać i wyczyścić. Marchew obrać, pokroić w talarki. To samo zrobić w cebulą. W drugim garnku zagotować wodę z ½ łyżeczki soli. Wrzucić oczyszczone kurki i gotować przez bardzo krótką chwilę (około 1-2 minuty).
Gorące, odcedzone kurki przełożyć do wyparzonych słoików przekładając grzybki marchwią i cebulą. Zalać grzyby gorącą zalewą octową razem z przyprawami. Szczelnie zakręcić słoiki i odwrócić je do góry dnem.rnKurki marynowane są gotowe do zjedzenia po kilku tygodniach.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się