Karpatka bez pieczenia

Karpatka bez pieczenia

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Dzień Dziecka, Boże Narodzenie, Wielkanoc

Prosta, szybka i wspaniała w smaku – karpatka bez pieczenia! Dodaj ulubione owoce i ciesz się wspaniałym smakiem domowego deseru!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

  • 200 g groszku ptysiowego
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 4 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 kostka masła
  • 3 szklanki mleka

Dodatkowo:

  • ulubione owoce
  • cukier puder do posypania

PRZYGOTOWANIE

1.

W 250 ml mleka rozpuścić proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotować. Kiedy zacznie delikatnie wrzeć, wlać mleko z proszkiem, cały czas mieszając trzepaczką aż zgęstnieje. Następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia.

2.

W tym czasie miękkie masło ubić z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodawać do masy po łyżce wystudzonego budyniu i miksować do połączenia i uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.

3.

Na dno tortownicy wysypać połowę porcji groszku ptysiowego, na to wyłożyć wcześniej przygotowaną i wystudzoną masę.

4.

Na wierzch wysypać pozostały groszek ptysiowy i włożyć na co najmniej na 2-4 h do lodówki. Udekorować ulubionymi owocami i posypać po wierzchu cukrem pudrem.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się