Na patelni rozpuścić masło i zasypać je cukrem trzcinowym. Część czereśni wydrążyć, pokroić na połówki i ułożyć na patelni.
Nagła ochota na coś słodkiego? Nie potrzebujesz piekarnika, żeby zadziała się magia! Sprawdź przepis na ciasto z patelni. Wykorzystaj sezonowe owoce i zaskocz domowników czymś pysznym!
Na patelni rozpuścić masło i zasypać je cukrem trzcinowym. Część czereśni wydrążyć, pokroić na połówki i ułożyć na patelni.
W misce utrzeć jajka w całości z cukrami na puszystą, jasną masę. Cienką strużką dodać olej, mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia.
Połowę masy wylać na patelnię, do drugiej dodać kakao i także wylać na jasną masę. Patelnię przykryć pokrywką i podgrzewać na małym ogniu przez ok. 30 minut, kontrolując co jakiś czas, czy spód się nie przypieka.
Patelnię odwrócić i wyjmując ciasto na paterę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i przełożyć na ciasto. Udekorować pozostałymi świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem.