Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

#KrólewskieiProste Na słodko Deser Ciasto Przyjęcie Cukier puder

Blogerka poleca

Ciasto kokosowe bez pieczenia 

Smak, któremu nikt się nie oprze! Czy potrafisz zjeść tylko jeden kawałek? Przygotuj szybkie ciasto kokosowe bez pieczenia i zaskocz wszystkich domowników i niespodziewanych gości!

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

#KrólewskieiProste Na słodko Deser Ciasto Przyjęcie Cukier puder

Składniki

Rafaello bez pieczenia

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 g biszkoptów
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • puszka kajmaku

Przygotowanie

1

krok

Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

2

krok

W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, letnią dodajemy do ubitej masy, wlewając cienką strużką cały czas mieszając, na koniec dodajmy wiórki kokosowe.

3

krok

Na dno blaszki wykładamy połowę biszkoptów, następnie pół porcji przygotowanej masy. Kolejna warstwa to masło orzechowe, kajmak, pozostałe biszkopty, znowu warstwa kremu, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

4

krok

Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny i gotowe.

Składniki

Rafaello bez pieczenia

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 g biszkoptów
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • puszka kajmaku

Smacznego !

Opublikowano 12.08.2020

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Mini serniczki

Owsiane ciasteczka z karmelem, rodzynkami, orzechami i kawałkami czekolady

Arbuzowa lemoniada a'la smoothie

Lemoniady na lato