Ciasto kokosowe bez pieczenia 

Ciasto kokosowe bez pieczenia 

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Karnawał, Walentynki, Pikniki i grille, Wielkanoc

Smak, któremu nikt się nie oprze! Czy potrafisz zjeść tylko jeden kawałek? Przygotuj szybkie ciasto kokosowe bez pieczenia i zaskocz wszystkich domowników i niespodziewanych gości!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Rafaello bez pieczenia

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 g biszkoptów
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • puszka kajmaku

PRZYGOTOWANIE

1.

Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

2.

W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, letnią dodajemy do ubitej masy, wlewając cienką strużką cały czas mieszając, na koniec dodajmy wiórki kokosowe.

3.

Na dno blaszki wykładamy połowę biszkoptów, następnie pół porcji przygotowanej masy. Kolejna warstwa to masło orzechowe, kajmak, pozostałe biszkopty, znowu warstwa kremu, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

Krok  4
4.

Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny i gotowe.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!