Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Smak, któremu nikt się nie oprze! Czy potrafisz zjeść tylko jeden kawałek? Przygotuj szybkie ciasto kokosowe bez pieczenia i zaskocz wszystkich domowników i niespodziewanych gości!
Rafaello bez pieczenia
Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, letnią dodajemy do ubitej masy, wlewając cienką strużką cały czas mieszając, na koniec dodajmy wiórki kokosowe.
Na dno blaszki wykładamy połowę biszkoptów, następnie pół porcji przygotowanej masy. Kolejna warstwa to masło orzechowe, kajmak, pozostałe biszkopty, znowu warstwa kremu, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.
Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny i gotowe.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się