Na suchej patelni podgrzewamy cukier, nie mieszamy. Jak już się roztopi dodajemy masło i mieszamy. Kolejno dolewamy mleko skondensowane, mieszamy i gotujemy przez 8 minut. Karmel zgęstnieje.
Na suchej patelni podgrzewamy cukier, nie mieszamy. Jak już się roztopi dodajemy masło i mieszamy. Kolejno dolewamy mleko skondensowane, mieszamy i gotujemy przez 8 minut. Karmel zgęstnieje.
Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę oraz śmietan fix, ubijamy na sztywno. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Chłodną dodajemy do ubitej śmietanki, dodajemy pokrojone w drobno batony. Mieszamy tylko do połączenia. Nie ubijajcie już dłużej, bo masa się zważy! Formę na ciasto wykładamy papierem. Na spód wykładamy herbatniki, połowa karmelu, herbatniki, 2/3 masy, herbatniki, reszta karmelu, herbatniki, reszta masy, posypujemy batonami i posypką. Do lodówki na co najmniej 4 godziny.