Do garnuszka wkładamy masło lub olej kokosowy i połamaną na kawałki czekoladę, podgrzewamy na wolnym ogniu, aż całkowicie się rozpuści.
Nie ma nic lepszego nad pyszne, domowe ciasteczka. Zwłaszcza jeśli lubicie czekoladę i masło orzechowe – to połączenie przypadnie Wam z pewnością do gustu. Nie zwlekajcie i wypróbujcie koniecznie!
Ciasto:
Do garnuszka wkładamy masło lub olej kokosowy i połamaną na kawałki czekoladę, podgrzewamy na wolnym ogniu, aż całkowicie się rozpuści.
Całe jajka wraz z cukrem ubijamy mikserem przez około 10 minut, aż powstanie z nich jasna, puszysta masa. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej proszek do pieczenia, mieszamy.
Do rozpuszczonej czekolady stopniowo dodajemy masę z jajek, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, ponownie miksujemy. Masę nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy około 10-15 minut.
Upieczone i przestudzone ciasteczka składamy po dwa, w środek nakładając po łyżce masła orzechowego.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się