Ciastka miksujemy na piasek, dodajemy masło orzechowe, cukier i mascarpone, dokładnie mieszamy. Masę schładzamy w lodowce ok. 1h, następnie ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki, układamy na blaszce.
Deser, który przypadnie do gustu każdemu małemu wielbicielowi słodkości. Niezwykle kolorowe, mocno czekoladowe i cieszące oczy. Spróbuj przepisu na szybkie cake popsy!
Cake popsy
Do dekoracji:
Ciastka miksujemy na piasek, dodajemy masło orzechowe, cukier i mascarpone, dokładnie mieszamy. Masę schładzamy w lodowce ok. 1h, następnie ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki, układamy na blaszce.
W tym czasie przygotowujemy polewy. Czekolady należy rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, każdą osobno, dzięki czemu uzyskamy kilka kolorów naszych cake popsów.
Przygotowane kuleczki nabijamy na patyczki – mogą to być specjalne patyczki, lub papierowe słomki, najlepiej podzielone na dwie części. Końcówkę patyczka maczamy w rozpuszczonej czekoladzie i w nią wbijamy kuleczkę, dzięki temu będzie stabilna.
Następnie zamaczamy całą kuleczkę, obsypujemy posypką i odkładamy na stojak lub wbijamy w kawałek styropianu. Przed podaniem schładzamy przez chwilę w lodówce.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się