Przygotować brownie. Czekoladę rozpuścić z masłem, lekko ostudzić. Dodać cukier drobny i cukier trzcinowy, wymieszać trzepaczką. Dodać rozkłócone jajka, mąkę, sól i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 25 minut. Ostudzić.
Takiego brownie jeszcze nie jedliście! Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z solonym karmelem domowej roboty skradnie Wasze serca i podniebienia!
Brownie:
Warstwa karmelowa:
Warstwa czekoladowa:
Przygotować brownie. Czekoladę rozpuścić z masłem, lekko ostudzić. Dodać cukier drobny i cukier trzcinowy, wymieszać trzepaczką. Dodać rozkłócone jajka, mąkę, sól i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 25 minut. Ostudzić.
Przygotować karmel. Cukier rozpuścić na patelni. Dodać masło, połączyć energicznie rózgą kuchenną. Wlać śmietankę, cały czas mieszając. Dodać kajmak z puszki oraz sól, a następnie wymieszać i ostudzić. Wylać na ostudzone brownie.
Wszystkie składniki na warstwę czekoladową rozpuścić w garnuszku. Ostudzić, wylać na warstwę karmelową. Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się