Tarta dubajska

Tarta dubajska

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
powyżej 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Wielkanoc, Ciasta na urodziny i imieniny, Walentynki

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Warstwa pistacjowa:

80 g masła

200 g ciasta kataifi

250 g kremu pistacjowego

50 g białej czekolady

Polewa:

80 g masła

60 g cukru pudru Królewskiego

2 łyżki kakao

Krem czekoladowy:

150 g zimnego mascarpone

50 g schłodzonego kremu czekoladowego

30 g pistacji

PRZYGOTOWANIE

1.

SPÓD: Masło rozpuścić z czekoladą, wystudzić, wymieszać z ciasteczkami i wylepić formę. Schłodzić około godziny.

2.

Warstwa pistacjowa: Masło do warstwy pistacjowej rozpuścić na patelni. Ciasto kataifi pokroić i usmażyć na maśle na złoty kolor -powinno być chrupiące. Czekoladę rozpuścić w kąpieli. Ciasto wymieszać z wystudzoną czekoladą i kremem, a następnie wypełnić masą formę do tarty – schłodzić.

3.

POLEWA: Masło rozpuścić i połączyć z Cukrem Pudrem Królewskim. Dodać kakao i wylać na tartę – schłodzić.

4.

KREM CZEKOLADOWY: krem zmiksować na sztywno z mascarpone. Wyłożyć na tartę za pomocą rękawa cukierniczego. Posypać posiekanymi pistacjami.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się