Tarta truskawkowa

Tarta truskawkowa

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Dzień Dziecka, Pikniki i grille

Czerwiec zobowiązuje do próbowania dań i deserów z wykorzystaniem sezonowych owoców. Dlatego łapcie przepis na superszybką i smaczną tartę truskawkową.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Spód:

  • 250 g kakaowych herbatników
  • 100 g roztopionego masła

Krem:

  • 300 g truskawek
  • 800 g sera w wiaderku
  • 250 śmietany kremówki
  • 200 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 30 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody

Dekoracja:

  • Truskawki
  • Pokruszone herbatniki
  • Posiekane orzechy

PRZYGOTOWANIE

1.

Herbatniki pokrusz, dodaj masło, wymieszaj. Wyłóż masą dno i boki foremki na tartę, dociśnij, odstaw do lodówki. W tym czasie zblenduj truskawki.

2.

Cukier puder wymieszaj z serem, dodaj żelatynę i mus z truskawek. Wymieszaj, odstaw do lodówki, aż masa zacznie lekko tężeć. Wówczas ją wymieszaj, dodaj ubitą kremówkę.

3.

Wyłóż masę na ciasteczkowy spód, rozprowadź równomiernie. Udekoruj według uznania.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się