W 250 ml mleka rozpuścić proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotować. Kiedy zacznie delikatnie wrzeć, wlać mleko z proszkiem, cały czas mieszając trzepaczką aż zgęstnieje. Następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Prosta, szybka i wspaniała w smaku – karpatka bez pieczenia! Dodaj ulubione owoce i ciesz się wspaniałym smakiem domowego deseru!
Dodatkowo:
W 250 ml mleka rozpuścić proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotować. Kiedy zacznie delikatnie wrzeć, wlać mleko z proszkiem, cały czas mieszając trzepaczką aż zgęstnieje. Następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia.
W tym czasie miękkie masło ubić z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodawać do masy po łyżce wystudzonego budyniu i miksować do połączenia i uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.
Na dno tortownicy wysypać połowę porcji groszku ptysiowego, na to wyłożyć wcześniej przygotowaną i wystudzoną masę.
Na wierzch wysypać pozostały groszek ptysiowy i włożyć na co najmniej na 2-4 h do lodówki. Udekorować ulubionymi owocami i posypać po wierzchu cukrem pudrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się