Batat i jabłka pokroić w plastry. Oprószyć solą i usmażyć na oliwie na patelni grillowej.
Czas na kolorową przekąskę witaminową! Rozpocznijcie dzień od przygotowania prostej sałatki z karmelizowanym boczkiem. Kto by się skusił na taką przekąskę?
Składniki:
Batat i jabłka pokroić w plastry. Oprószyć solą i usmażyć na oliwie na patelni grillowej.
Przygotować dressing: wymieszać jedną łyżeczkę cukru z sokiem z cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Na patelnię dodać 1 łyżeczkę oliwy, wsypać pokrojony w paski boczek, wsypać łyżkę cukru i smażyć, aż boczek się skarmelizuje.
Ogórek pokroić w plastry, cebulę w pióra. Sałatę ułożyć w misce, ułożyć grillowany batat i jabłka, plastry ogórka oraz cebulę. Posypać pokruszonym serem blue. Na wierzch dodać karmelizowany bekon. Całość polać dressingiem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się