Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i przekładamy w rękaw cukierniczy.
Szybki i efektowny deser bazujący na dosłownie kilku składnikach i to w maksymalnie 10 minut? Postaw na Banoffee i zachwyć niespodziewanych gości! Wypróbuj nasz przepis!
Składniki:
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i przekładamy w rękaw cukierniczy.
Banany obieramy i kroimy na ukos w plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Deser układamy w kolejności: Biszkopty zanurzamy w ostudzonej kawie, dobrze osączamy, wykładamy na spód naszych salaterek lub kubków. Wykładamy odrobinę masy krówkowej, a następnie plasterki bananów przykładamy do ścianki naczynia i środek deseru wypełniamy bitą śmietaną. W zależności od wielkości naczynia, czynność powtarzamy.
Górę posypujemy wiórkami czekolady.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się