Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy krem czekoladowy, jajko i cały czas miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy do połączenia.
Bajecznie proste ciasteczka dla Świętego Mikołaja to punkt obowiązkowy Świąt. Maksymalnie słodkie i kolorowe. Znajdą fanów nie tylko wśród dorosłych…
Ciasteczka
Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy krem czekoladowy, jajko i cały czas miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy do połączenia.
Następnie zwilżonymi rękami formujemy spore kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach, żeby nie skleiły się podczas pieczenia. Delikatnie rozpłaszczamy, a na wierzchu układamy kolorowe cukierki.
Wkładamy do rozgrzanego na 170 stopni piekarnika (góra/dół) i pieczemy ok. 10-12 min aż się zarumienią.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się