Ciasto francuskie podzielić na parzystą liczbę prostokątów podobnej wielkości. Ułożyć na papierze do pieczenia, piec w temp. 200C przez około 15 minut, na lekko złocisty kolor.
Millefeuille to deser, który zachwyci Twoją Drugą Połówkę. Sprawdzi się świetnie jako walentynkowy słodki upominek.
Składniki:
Krem malinowy:
Krem czekoladowy:
Ciasto francuskie podzielić na parzystą liczbę prostokątów podobnej wielkości. Ułożyć na papierze do pieczenia, piec w temp. 200C przez około 15 minut, na lekko złocisty kolor.
Ze składników na krem malinowy ugotować budyń, ostudzić.
Ze składników na krem czekoladowy ugotować budyń, ostudzić.
Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Podzielić na pół. Do jednej części dodać budyń malinowy, do drugiej – czekoladowy. Zmiksować, nałożyć kremy do rękawów cukierniczych.
Na upieczone, ostudzone ciasto francuskie wyciskać naprzemiennie krem czekoladowy i malinowy. Ułożyć dwie warstwy ciasta. Na wierzch nałożyć kilka malin, oprószyć cukrem pudrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się