Ser, cukier puder, pastę waniliową i rozpuszczoną żelatynę wymieszać. Na koniec dodać ubitą kremówkę, delikatnie wymieszać.
Sernik waniliowy polany ciągnącym się kajmakiem i posypany ciasteczkami to smak nieba na ziemi. Koniecznie wypróbuj przygotować u siebie.
Masa serowa:
Spód ciasteczkowy:
Polewa tofee i dekoracja:
Ser, cukier puder, pastę waniliową i rozpuszczoną żelatynę wymieszać. Na koniec dodać ubitą kremówkę, delikatnie wymieszać.
Ciasteczka i masło wymieszać, wyłożyć na dno tortownicy, wyrównać. Wyłożyć masę serową, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (ok. 4-5 godzin).
Białą czekoladę rozpuścić, kajmak wymieszać, połączyć z czekoladą, wylać na wierzch sernika, wyrównać. Ranty sernika posypać pokruszonymi ciasteczkami, udekorować rozetkami z ubitej kremówki.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się