Polędwicę pokroić w plastry. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, doprawić solą i pieprzem.
Nasze polędwiczki to pomysł na obiad z letnim twistem. Rabarbar świetnie sprawdza się do wypieków, ale jego lekka kwasowość przełamana dodatkiem cukru trzcinowego rewelacyjnie sprawdza się także w towarzystwie mięs. Naprawdę warto spróbować tego połączenia.
Polędwicę pokroić w plastry. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, doprawić solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w pióra, rabarbar w kawałki. Mięso podsmażyć na łyżce oleju na złoty kolor.
Zeszklić cebulę na patelni na łyżce oleju, następnie dodać rabarbar, wsypać cukier trzcinowy i ocet balsamiczny, gotować całość około 15 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Podawać z usmażoną polędwiczką.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się