Owoce pod pierzynką

Owoce pod pierzynką

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe, Jesienne wypieki

Masz za dużo owoców w swojej kuchni? Nie wyrzucaj, nie marnuj. Zrób szybki i banalny deser i delektuj się jego smakiem.

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na 4 kokilki

  • 4 żółtka
  • 4 łyżki Cukru Królewskiego z buraków cukrowych
  • 400 g dowolnych owoców (u nas: maliny, jeżyny, borówki)
  • cukier puder Cukier Królewski
  • pół łyżeczki cynamonu

PRZYGOTOWANIE

1.

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą jasną masę. Owoce wymieszać z cynamonem i ułożyć w kokilkach i polać masą.

2.

Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 15 min do zarumienienia wierzchu. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!