1.
Banany i awokado obrać, skropić sokiem z cytryny.
Kiedy w lodówce znajdziesz przejrzałe, nieco już poczerniałe banany, są na nie dwa niezawodne sposoby: chlebek bananowy lub mus czekoladowy. Zwłaszcza jeśli do pełni szczęścia znajdzie się także awokado. Kilka drobnych dodatków, kilka chwil przygotowań i mamy pyszny, zdrowy deser w duchu zero waste.
Składniki na mus:
Dekoracja:
Banany i awokado obrać, skropić sokiem z cytryny.
Włożyć owoce do miski, dodać sól, kakao, cukier i mleczko kokosowe. Zblendować na gładki mus.
Mus nałożyć do szklaneczek. Udekorować wg uznania, np. porcją jogurtu, kokosem i żurawiną.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się