Kokosanki z białek

Kokosanki z białek

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie, Wielkanoc, Pikniki i grille

Zostały Ci białka po wypiekaniu domowego kruchego ciasta lub po makaronie? Nie marnuj ich! Dodaj 2 składniki i zrób pyszne i szybkie kokosanki z naszego przepisu!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

 

  • 3 białka
  • 1 szklanka cukru drobnego Cukier Królewski
  • 200 g wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE

1.

Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie partiami dodajemy cukier i nadal ubijamy do powstania ciągnącej, błyszczącej masy.

2.

Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

3.

Formujemy niewielkie kuleczki w dłoniach i wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.

4.

Pieczemy w 170°C przez ok. 15-20 minut, do delikatnego zarumienienia.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się