Herbatniki zblenduj, wymieszaj z roztopionym masłem. Tortownice o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Przełóż herbatniki z masłem na blachę i równomiernie rozprowadź, aby utworzyć spód. Wstaw do lodówki na czas przygotowania kremu.
Polewa:
Dodatkowo:
Herbatniki zblenduj, wymieszaj z roztopionym masłem. Tortownice o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Przełóż herbatniki z masłem na blachę i równomiernie rozprowadź, aby utworzyć spód. Wstaw do lodówki na czas przygotowania kremu.
W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę z 200g śmietanki 30%. Gdy przestygnie ubij z serkiem mascarpone i cukrem pudrem Królewskim. Miksuj na najwyższych obrotach miksera przez 2 minuty, aż powstanie gęsty i aksamitny krem. Dodaj 50g pszenicy w miodzie i delikatnie wymieszaj. Powstały krem przełóż na przygotowany spód i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki na czas przygotowania polewy.
Śmietankę oraz czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, gdy lekko zgęstnieje i ostygnie przelej na ciasto. Posyp płatkami dla dekoracji. Ciasto wstaw do lodówki na około 8-12 godzin aby stężało.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się