Jabłka na zimę

Jabłka na zimę

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Przepisy na niemarnowanie, Jesienne wypieki, Boże Narodzenie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

⁃15 jabłek
⁃10 brzoskwiń
⁃3 łyżki cukru trzcinowego Królewskiego
⁃sok z połowy pomarańczy
⁃skórka otarta z połowy pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

1.

Brzoskwinie sparz wrzątkiem i zdejmij skórę. Jabłka obierz i pokrój z brzoskwiniami na mniejsze części. Owoce przełóż do garnka?. Wsyp cukier, dodaj skórkę i wlej sok. Gotuj owoce aż zaczną się rozpadać a nadmiar płynu odparuje.

2.

Gorące owoce przełóż do słoików i szczelnie zakręć. Słoiki odwróć do góry dnem. Jeśli zakrętki są szczelne to po wystudzeniu powinny być wklęsłe.

3.

Przed wyłożeniem owoców np. do szarlotki dodaj do nich jeszcze 1-2 łyżki kaszy manny.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się