1.
Brzoskwinie sparz wrzątkiem i zdejmij skórę. Jabłka obierz i pokrój z brzoskwiniami na mniejsze części. Owoce przełóż do garnka?. Wsyp cukier, dodaj skórkę i wlej sok. Gotuj owoce aż zaczną się rozpadać a nadmiar płynu odparuje.
Brzoskwinie sparz wrzątkiem i zdejmij skórę. Jabłka obierz i pokrój z brzoskwiniami na mniejsze części. Owoce przełóż do garnka?. Wsyp cukier, dodaj skórkę i wlej sok. Gotuj owoce aż zaczną się rozpadać a nadmiar płynu odparuje.
Gorące owoce przełóż do słoików i szczelnie zakręć. Słoiki odwróć do góry dnem. Jeśli zakrętki są szczelne to po wystudzeniu powinny być wklęsłe.
Przed wyłożeniem owoców np. do szarlotki dodaj do nich jeszcze 1-2 łyżki kaszy manny.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się