Do misy miksera wrzucamy mąkę, drobno pokrojone, schłodzone masło oraz pozostałe składniki.
Poznaj przepis na przepyszne maślane ciasteczka z lawendą. Magiczny składnik, który na myśl przywołuje gorące, pachnące lato.
Składniki na ok. 20 szt.:
Do misy miksera wrzucamy mąkę, drobno pokrojone, schłodzone masło oraz pozostałe składniki.
Suszone kwiaty lawendy pozbawiamy gałązek i dosypujemy do ciasta. Wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie
Następnie formujemy kulkę i zawijamy w folię. Wkładamy na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie delikatnie oprószamy blat i rozwałkowujemy ciasto.
Wykrawamy z niego dowolne kształty, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (góra-dół) na ok. 10-12 min.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się