Wszystkie składniki na babeczki zmiksować razem na gładką masę.
Zielone, wilgotne w środku z najlepszym kremem na bazie mascarpone i białej czekolady – takie są babeczki jogurtowo-szpinakowe. Dodaj do nich ulubione owoce i zajadaj się słodkościami w towarzystwie wiosennego słońca!
Składniki na ciasto (ok. 8-10 szt.):
Krem:
Dodatkowo:
Wszystkie składniki na babeczki zmiksować razem na gładką masę.
Ciasto przełożyć do foremek na wysokość 2/3 i piec przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w trybie góra-dół.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i schłodzić.
Śmietankę ubić razem z mascarpone, a następnie połączyć z czekoladą cienką strużką. Zmiksować. Krem nałożyć na upieczone babeczki i posypać świeżymi owocami i resztami upieczonego, zielonego ciasta.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się