Sernik z rabarbarem

Sernik z rabarbarem

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

CIASTO KRUCHE:

50 g płatków migdałowych

4 łyżki Cukru Pudru Królewskiego

4 żółtka

łyżeczka proszku do pieczenia

250 g mąki tortowej

125 g zimnego masła

MASA SEROWA:

1 kg twarogu z wiaderka

4 jajka szklanka Cukru Królewskiego

100 ml śmietanki 30%

40 g proszku budyniowego

300 g rabarbaru pokrojonego w kostkę

PRZYGOTOWANIE

1.

Mąkę, płatki migdałowe, cukier puder, proszek do pieczenia posiekaj do uzyskania piasku. Dodaj żółtko i wyrób szybko ciasto lub zrób to za pomocą robota planetarnego.

2.

Wszystkie składniki na masę serową krótko zmiksuj. Wylej na podpieczony spód. Na masę serową wyłóż pokrojony rabarbar. Zetrzyj na tarce resztę ciasta i wstaw do piekarnika na ok. 45 minut 180 stopni.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się