Mąkę, płatki migdałowe, cukier puder, proszek do pieczenia posiekaj do uzyskania piasku. Dodaj żółtko i wyrób szybko ciasto lub zrób to za pomocą robota planetarnego.
CIASTO KRUCHE:
50 g płatków migdałowych
4 łyżki Cukru Pudru Królewskiego
4 żółtka
łyżeczka proszku do pieczenia
250 g mąki tortowej
125 g zimnego masła
MASA SEROWA:
1 kg twarogu z wiaderka
4 jajka szklanka Cukru Królewskiego
100 ml śmietanki 30%
40 g proszku budyniowego
300 g rabarbaru pokrojonego w kostkę
Mąkę, płatki migdałowe, cukier puder, proszek do pieczenia posiekaj do uzyskania piasku. Dodaj żółtko i wyrób szybko ciasto lub zrób to za pomocą robota planetarnego.
Wszystkie składniki na masę serową krótko zmiksuj. Wylej na podpieczony spód. Na masę serową wyłóż pokrojony rabarbar. Zetrzyj na tarce resztę ciasta i wstaw do piekarnika na ok. 45 minut 180 stopni.