Fudge, czyli amerykańskie krówki

Fudge, czyli amerykańskie krówki

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Pikniki i grille, Walentynki

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

  • 2 szklanki mleka 3,2%  
  • szklanka drobnego Cukru Królewskiego  
  • 80 g masła  
  • 300 g białej czekolady  
  • szczypta soli  
  • pistacje  
  • maliny liofilizowane  

PRZYGOTOWANIE

1.

Mleko gotuj z cukrem przez Ok. 15-20 minut aż zacznie gęstnieć. Dodaj masło, zmniejsz moc palnika i gotuj do uzyskania gęstej konsystencji. Dodaj białą czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia. Jeśli czekolada się zwarzy to dolej jeszcze trochę mleka i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Wsyp sól – połącz.

2.

Masę wylej do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia, posyp pistacjami i malinami liofilizowanymi. Wstaw fudge do lodówki na Ok. 3 h. Schłodzone pokrój na mniejsze kawałki.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!